Heimanu

Heimanu bydlí v Sydney a prorazil díky oficiálnímu UCLA remixu pro RL Grime. Od té doby už spolupracoval s labely jako Sable Valley nebo Lowly.

Věnuje se produkování hudby, ghost produkci a práci s mixem. Jako producent pracuje především v rámci žánru nu rave, který definuje jeho hudbu. Nebo jeho hudba definuje nu rave?

V začátcích jeho tvorby nečekejte melodické rozjímavé kousky, přestože intro tomu často napovídá. Běžně totiž používá kontrast líbivých melodických buildupů s industriální verzí založenou na pronikavém zvuku.

Nejstarší skladbou, kterou najdete na SoundCloudu, je Break It z roku 2017. Je to rytmická pecka, která sice nezapře, že se Heimanu od té doby dost posunul, ale už ukazuje na jeho potenciál.

O rok později vydal Woah. V některých místech líný track je opět postavený především na rytmice, doplněné plochami a ostrými synthy, které znějí skoro jako klakson. Zvuk skladby se postupně plní, až do ambientního finále.

Další zastávkou je rok 2019 se skladbou Leave You. Začíná zpěvnými vokály slibujícími, že nás nikdy neopustí. Buildup naznačuje opět industriální zvuk verze. Nicméně do ní už se začíná vkrádat i melodický synth.

V následujícím roce vydal skladbu Saviour. V ní ještě víc vystupuje do popředí Heimanův přechod k melodičtějšímu tématu ve verzi.

Svůj hudební vývoj završil například ve skladbě Aeske z roku 2021. V ní už se pouští do neradostných, vzdálených míst pro jeho hudbu tak charakteristických.

Tenhle borec samozřejmě nemůže chybět v našem playlistu Mistři trapu. Konkrétně jeho skladby Night Rider s TWERLem, Nerva s Hexem Cougarem, sólová Atrea a zmiňovaný Saviour, This Is Goodbye s ARMNHMR a Azuií Sky nebo Ghost s Hexem Cougarem.

Samotnou skladbu Ghost jsme rozebrali v tomhle postu. A singl Raaen / Die Awake jsme zmínili tady.

A jak se sám Heimanu dívá na práci producenta?

Je skvělé být producentem. Strávíte stovky hodin prací na skladbě, posloucháte ji znovu a znovu dokola ve snaze dotáhnout ji k dokonalosti… A pak ji jednoho dne dokončíte a už si ji téměř nikdy znovu neposlechnete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *